Te is jártál már úgy, hogy rendeltél az interneten keresztül, de nem érkezett meg a kiválasztott ajándék? Esetleg kifizetted előre a termékek vételárát és nem azt kaptad amit vártál,- amikor pedig reklamáltál volna nem volt kinek? Egyre többen választják a netes webáruházakat az ajándékok beszerzésére, és sajnos egyre többen vannak azok, akiket csalódás ért már valamilyen formában és bizalmatlanok lettek. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy mire érdemes figyelned ha az online plázában nézegetsz!

1./ Ha olyan webáruházban nézted ki az ajándékot, amelynél még nem vásároltál, nézz utána! Hogyan? Üsd be a keresőbe, biztos találsz vásárlói véleményeket róluk. Csekkold le, milyen a cég hozzáállása a vásárlóihoz, milyen a kiszállítás, valamint hogy ténylegesen működik-e a csere- vagy pénzvisszafizetési garancia. Hirdetni sok mindent lehet, kérdés hogy betartják-e? Tájékozódj, és nem fogsz meglepődni! 

2./ Ha egy honlapon feltűnően olcsón találsz meg egy áhított terméket, gondolkozz, mielőtt megrendeled! Valós lehet-e ez az ár? Vajon tényleg jó minőségű, eredeti terméket kaphatok ennyiért? Tényleg reális ezért a termékért ez az ár? Ez azért fontos, mert sok helyen adnak olyan hiper-szuper-kihagyhatatlan-extra ajánlatot, amely mögött nincs valós raktárkészlet! Viszont a megrendeléseddel hozzájutnak adataidhoz, és elküldik e-mailen hogy mennyire-nagyon-sajnálják, de sajnos a nagy érdeklődésre tekintettel elfogyott a termék. Szeretnél rendelni mást? Ajánlunk! Nyilván drágábbat! Ne dőlj be az ilyen csaliknak! Ha valami túl olcsó ahhoz hogy igaz legyen, akkor az sajnos az is! 

3./ Ugye Nálad is az ár az egyik legfontosabb tényező? Akkor olvass el tüzetesen, részletesen mindent! Nagyon sokszor találkozhatsz ugyanis olyan esettel, hogy a feltüntetett ár csak a terméket tartalmazza, a csomagolás és kiszállítás költségét nem, esetleg az ÁFA-t nem számoltál hozzá. Máris más a végösszeg amit fizetned kell. Érdemes erre is odafigyelni, ugye?

4./ Tudod-e, hogy konkrétan mit is jelent az elállási jog? A termék átvételétől számítva 15 nap áll rendelkezésedre, hogy INDOKLÁS NÉLKÜL visszaküld a megrendelt csomagot. Arra kell figyelned, hogy a termék árát fizeti vissza Neked a kereskedő, a visszaküldés költségét azonban nem. A visszaküldéstől számított 30 napon belül kapod vissza pénzedet. Ugye így már nem is annyira ijesztő, hogy csak fotón láthatod a kinézett terméket? 

5./ Ha olyan oldalon vásárolsz, ahol regisztrálni kell, figyelj oda arra, hogy ne használd máshol is használt jelszót! Ha úgy érzed, túl sok adatot kérnek el, amelyek nem szükségesek feltétlenül a vásárláshoz, légy inkább kicsit bizalmatlan! Miért is kellene egy sima internetes vásárláshoz extra adatokat megadni? 

5 + 1./ Fizetés során lehetőleg ne olyan bankkártyával fizesd ki az áru ellenértékét, amely a folyószámlához kapcsolódó főkártya. Sok banknál már elérhető az ún. internetkártya, melyhez kapcsolódik egy külön számlaszám. Erre teljesen ingyen át tudsz vezetni annyi pénzt amennyit ki kell fizetned, és így biztos lehetsz abban hogy nem ér majd meglepetés amikor hó végén kézhez kapod a bankszámlád kivonatát.


Bennünk megbízhatsz, mi mindenre figyelünk.

Legújabb óráinkat itt találod