Óra vásárláson töröd a fejed? Engedd meg, hogy segítsünk. Néhány hasznos jó tanács mielőtt rossz döntést hoznál. Olvasd el cikkünket, és máris könnyebb lesz dönteni.

9 + 1 hasznos tipp - óra vásárlásához, viseléséhez

1./ Válaszd ki a stílusodnak leginkább megfelelő modellt!

Arany, ezüst, bőrszíjas esetleg ékszer jellegű? Melyik illik leginkább hozzád? Könnyen kiderítheted, ha megnézed például a ruháidat: egy arany árnyalatú óra remekül feldobja a meleg színű ruhákat, míg egy ezüstöt a hidegebb színeket szívesebben viselőknek ajánljuk.  A bőrszíjas órák színtől függetlenül bármilyen viselethez kiválóak.

2./ Mikor szeretnéd hordani?

Alkalomra vagy hétköznapra keresel órát? Ha csupán egy alkalmi modellt keresel, akkor választhatsz kizárólag "tetszik-nem tetszik" elv alapján. Ebben az esetben inkább a külseje, mint belső értékei legyenek a mérvadóak. (Bár nálunk minden óra kiváló minőségű, kívül-belül :-) )

3./ Milyen cél(ok)ra szeretnéd használni?

Van esetleg más elképzelésed is hogy milyen funkciói legyenek? Ha sportoláshoz szeretnéd hordani, szükséged lehet egy stopperórára. Ha munkád során fontos hogy éppen milyen nap van (és itt nem arra gondolunk hogy hétfő vagy csütörtök :-) ) akkor mindenképpen olyan modellt válassz amely mutatja a dátumot is! Vannak extra funkciókkal rendelkező órák, ezek között is érdemes szétnézned, hátha találsz egy olyan funkciót amivel eddig még nem találkoztál, mégis szükséged lehet rá a mindennapokban. 

4./ Hogy állsz az elemcserével?

Gyártanak már olyan modelleket, amelyekbe nem kell elemet cserélni, környezettudatosan, a fény energiájának átalakításával nyerik a működésükhöz szükséges energiát. Válogass kedvedre közülük, lehet hogy a jelenlegi átlagos piaci árnál picit többe kerülnek, de hosszú távon kényelmesebb és környezetkímélőbb megoldás ezeket hordani. 

5./ Milyen gyakran fogod viselni?

Minden nap ezt az órát fogod hordani, vagy csak egy darabja lesz egy nagyobb kollekciónak? Ez a szín- méret és funkciók kiválasztása esetén is nagyon fontos döntés. Ha minden nap viseled, akkor válassz inkább kényelmesebb, "hétköznapibb" modellt, ha pedig több másik órával felváltva szeretnéd hordani, akkor választhatsz egy extrább változatot is. 

6./ Viselsz az órán kívül más ékszereket?

Ez is nagyon fontos tisztázandó kérdés. Pont azért, mert ha színben és stílusban nem passzolnak a Rajtad lévő kiegészítők, könnyen "szedett-vedett" képet mutathat az outfited. Tehát ha a bal karodon hordod az órát, és arany színű például, akkor ne vegyél fel egy ezüst gyűrűt.

7./ Halmozd az élvezeteket!

Bátran kombinálhatod azonos jellegű darabokkal is az órát. Feltehetsz mellé ugyanarra a karodba karkötőt, karperecet. Akár többet is. Arra figyelj, hogy az összhatás nem legyen túl sok.

8./ Szereted a köveket?

Ugye Te is odavagy a csili-vili modellekért, amik csak úgy szikráznak ahogy játszik Rajtuk a fény. És ugye Te is mindig lebeszéled magad, hogy "jajjj, ezt mégsem veszem meg, biztos gyorsan kiesnek belőle a kövek"! Ezentúl válaszd ki nyugodtan ezeket a darabokat is, hiszen ma már olyan modern technológiával rögzítik ezeket a díszítéseket, hogy biztosan sokáig a helyükön maradnak.

9./ Ugye vigyázol Rá?!

Ha már megvetted az órát, figyelj oda a tárolására is! Lehetőség szerint ne a fürdőszobába gyűjtsd kedvenceidet, mert a pára nem tesz jót a felületüknek. Hetente néhány alkalommal antisztatikus kendővel töröld át, ezzel visszaadhatod eredeti fényét. Hidd el, meghálálja a gondoskodást! 

+1: Folyamatosan vágysz arra, hogy a legújabb trendi darabok a karodon ragyogjanak?

Kövesd facebook oldalunkat, ahol folyamatosan értesülhetsz újdonságainkról, akcióinkról, nyereményjátékainkról! 

Óra kollekcióinkat itt találod