+36304747111 | megrendeles@karorak.hu

Használd a TOP10 Kupont -10%! Szinte mindenre működik!

+36304747111 | megrendeles@karorak.hu

Használd a TOP10 Kupont -10%! Szinte mindenre működik!

Hírek

Mi kerül egy Vostok órán ennyibe?
2020.12.26 19:20

Ha ránézel egy VOSTOK EUROPE órára, nagy valószínűséggel az első gondolatod az, hogy „Mi kerül ezen ennyibe? Hát ez a márka kissé túlárazott!” De biztosíthatlak, hogy ez korántsem így van. Sőt nemhogy nem túlárazott, hanem inkább egy jó ár érték arányú termék. Egy igazán jó befektetés. Hogy miért? Most elárulom Neked! 2003-ban, Litvánia fővárosában, Vilniusban a Koliz-Vostok és a Chystopol Watch Factory óragyártó manufaktúrák egyesítésével jött létre a Vostok Europe karóra márka. A közel húsz éves óragyár a több mint százéves múltra visszatekintő Orosz óragyártás tapasztalatain alapul. A precíz és pontos műszerek és óraszerkezetek fejlesztése során megszerzet tapasztalataikat ötvözték a nyugat által inspirált trendi stílusokkal.   A márka célkitűzése egy olyan karóra kollekció létrehozása volt, mely egyesíti a vagány, robosztus, erőteljes design-t és a klasszikus, megbízható „orosz” minőséget. Így született meg a Vostok Europe karóra márka, mely jelen pillanatban semmi más karóra márkához nem hasonlítható.

Az első VOSTOK EUROPE kollekciót a 2004-es baseli órakiállításon mutatták be a közönségnek. Az akkori VOSTOK kollekció mindössze 5 modellt tartalmazott, köztük a híres "K3 Submarine"-t, mely nevét a szovjet mérnökök egyik legfontosabb alkotásáról, a K3 típusú tengeralattjáróról kapta. Mivel a Vostok egy kis óragyártó manufaktúra, ezért minden VE óra limitált darabszámban készül, 3000db/modell mennyiségben. Nyugodtan állíthatjuk, hogy ez nem egy Seiko, Tissot, Certina stb szint. A kis darabszám miatt a gyártási folyamatban sokkal több a kézi megmunkálás, mint a nagy multi óragyártóknál. Itt minden óratokot fürkésző szemek vizsgálnak át, finom, érzékeny kezet simogatnak. Vagyis 3000 db tokot sokkal többe kerül elkészíteni mint 300.000 -et. A Vostok órák valóban Litvániában készülnek, minden egyes órát 8 profi órásmester szerel össze, napi 10 órában. Egy órásmester egy nap alatt 8-10 darab precízen, nagy figyelemmel összeszerelt órát tud elkészíteni. A fenti számok alapján ki lehet számolni, hogy mennyi óra tud elkészülni egy év alatt. Ez egy igazi kuriózum! Vostok terméket akkor érdemes vásárolni, ha valaki különlegesre, ritka egyedi órára vágysz. De gyűjtőknek, befektetőknek is jó választás egy-egy kicsi párszáz darabos limitált modell. Van olyan Vostok modell, amelyből a világon csak 99 db készült. Aki nem volt szemfüles, és egy ilyen órára vágyik, annak igencsak mélyen kell belenyúlni a pénztárcájába. Ezeknél a ritka daraboknál az eredeti ár többszörösét is elkérik a büszke tulajdonosaik. Azon túl, hogy az órák kicsi példányszámban készülnek, még rengeteg egyedi, ritka és értéknövelő jellemzővel büszkélkedhetnek. Ilyen a hélium szelep, a világító trícium csövek a mutatón és a számlapon. De ide tartozik a 200 – 300 méteres extrém vízállósági tényező is. A szinte tökéletes karcállóságról a K1 erősített, különös keménységű ásványi üveg gondoskodik. Az óratokok anyagát tekintve nemcsak az orvosi nemesacél jelenik meg. A gyár előszeretettel használja a bronzot és a titánt is. De a felületeken megjelenik a karbon is. Minden óra doboza tartalmazza a vízállósági nyomáspróba igazolását is. Ohh... egy pillanat! A dobozról jut eszembe! Az órák nagy része egy egyedi nyomásbiztos dobozban kerül átadásra, amely tartalmaz egy további ajándék szíjat is. Valamint a doboz belseje átalakítható több óra tárolására, szállítására alkalmas óratartóvá is. Az egyedi sorszámozás mellett az óra belsejébe rejtve ott van az összeszerelő órásmester neve is. Persze a különleges design formatervezés is egyedülállóvá teszi az Vostok órákat.

Összefoglalva egy Vostok óra árát a kicsi példányszám, az egyedi technológiai megoldások, az összetéveszthetetlen stílus és forma, a különleges csomagolás határozza meg. Ha mindezeket összevetjük a hasonló ár fekvésű más óramárkákkal, beláthatjuk, hogy a Vostok órák ára nem is olyan magas, sőt inkább felettébb kedvező árúak a vetélytársakhoz képest.

 Vostok Europe Kollekció--›